× 二维码
Hengqin New Area Civic Center

The design takes advantage of the unique landscape of the mountain and the river, and develops a design concept of ‘landscape city, ecological island’. Drawing inspiration from Zhuhai's traditional housing blocks, the layout of the building volumes conforms to the mountain and the river, shaping a beautiful organic building cluster and interesting street space.

In terms of layout, as the most distinctive and typical floorplan of traditional residential buildings in the Lingnan area is of ‘the width of three rooms with two corridors’, the design develops this idea by separating the buildings into three clusters that each forms a central courtyard with south-north corridors. While echoing the history and culture of the Lingnan area, the layout also creates green benefits through natural ventilation and daylighting.

Project Facts

Project: Hengqin New Area Civic Center

Location: Zhuhai, Guangdong, China

Floor space: 131,876㎡

Design Time: 2018

keywords
Civic Life
Workplace
Awards
News
HDD’s Devotion to Building Hengqin Guangdong-Macao In-depth Cooperation Zone